Bisnes Emas

Seminar Emas Public Gold di Tawau, Sabah (Mac 2018)

March 26, 2018 Bisnes Emas
Thumbnail image for Seminar Emas Public Gold di Tawau, Sabah (Mac 2018)

Alhamdulillah, saya berpeluang sampaikan Seminar Emas Public Gold di Tawau, Sabah untuk kali ke-2, iaitu pada 25 Mac 2018. Kali pertama pada Oktober 2017 yang fokus pada “Simpanan Emas”; bagaimana simpanan emas dapat membantu meningkatkan tahap kewangan penyimpannya. Tapi kali ini, fokus saya ialah “Bisnes Emas”, iaitu bagaimana menjana pendapatan aktif dan pasif sambil menyimpan […]

Seminar Emas di Public Gold Miri, Sarawak (Mac 2018)

March 18, 2018 Bisnes Emas
Thumbnail image for Seminar Emas di Public Gold Miri, Sarawak (Mac 2018)

[Kemaskini 19.3.2018] Sempena pembukaan cawangan Public Gold yang ke-18 di Malaysia, saya diamanahkan oleh Public Gold untuk menyampaikan seminar di Public Gold Miri. Trip ke Miri kali ini adalah seminar saya yang ke-5, ke-6 dan ke-7 di Miri. Kali pertama, kira-kira 2 tahun lepas di Mega Hotel Miri. Ketika seminar 2 tahun lepas, saya maklumkan […]

Emas Sebagai Modal Pusingan Bisnes

December 15, 2015 Bisnes Emas
Thumbnail image for Emas Sebagai Modal Pusingan Bisnes

Pernah suatu ketika, sudah jadi sinonim bagi peniaga-peniaga wanita Kelantan memakai barang kemas ‘sampai ke lengan’. Gelang-gelang emas yang dipakai akak-akak peniaga itu sebenarnya bukan sekadar perhiasan, tetapi itulah simpanan dan juga modal pusingan bisnes mereka. Bila perlukan duit untuk berniaga, mereka pajak sahaja emas tu di pusat pajak gadai (waktu itu belum ada ar-rahnu) […]

6 Keuntungan Menjadi Dealer Public Gold

August 19, 2014 Bisnes
Thumbnail image for 6 Keuntungan Menjadi Dealer Public Gold

[Kemaskini 13 Jun 2017] Kalau ada bajet cukup, dan alang-alang beli emas, jadilah terus dealer Public Gold sebab dealer boleh jana keuntungan dalam semua urusniaga dan semua keadaan harga emas samada harga naik atau turun. Beli emas untuk diri sendiri untung, jual emas sendiri pun untung. Harga emas naik untung, harga emas turun mendadak lagi […]

Konsep Berniaga Emas Cara Dropship

September 29, 2013 Bisnes
Thumbnail image for Konsep Berniaga Emas Cara Dropship

Berniaga emas berjuta-juta, tapi tak ada kedai, tak ada pekerja. Customer ada seluruh negara, bahkan di Brunei dan Singapore pun ada, tapi hanya menghadap smart phone dan komputer. Nak jual berapa banyak emas, tak perlu risau mana nak cari stok sebab semuanya dah tersedia. Nak berniaga emas cuma beli RM20,000 jer, tapi hakikatnya kos jadi […]

5 Rahsia Pelabur Emas Yang Sentiasa Senyum

May 19, 2013 Bisnes Emas
Thumbnail image for 5 Rahsia Pelabur Emas Yang Sentiasa Senyum

“Alamak!!!… Dah lock harga (place order) tadi, tapi harga turun lagi…. Nak buat macam mana ni???” Antara reaksi biasanya orang yang baru PERTAMA KALI BELI EMAS. Ikutkan pengalaman saya selama hampir 3 tahun jadi dealer emas, saya belum pernah jumpa orang yang lepas beli, harga terus naik, naik, naik dan tak turun-turun dah lepas tu. […]

6 Kelebihan Bisnes Jual Beli Emas

April 13, 2012 Bisnes Emas
Thumbnail image for 6 Kelebihan Bisnes Jual Beli Emas

Ada ramai juga tanya saya nak buat bisnes emas, tapi saya cuma boleh syorkan bisnes emas ni bagi siapa yang ada MODAL besar. Pada asalnya, saya bukan nak berniaga emas. Saya jadi dealer sebab saya beli emas, bukan beli emas sebab nak jadi dealer. Daripada duit tu saya simpan di Tabung Haji yang untung cuma […]

Pelabur Emas Untung 20%, Dealer Untung 40%!

December 6, 2011 Bisnes Emas
Thumbnail image for Pelabur Emas Untung 20%, Dealer Untung 40%!

Just nak share 1 tip penting dengan sahabat, iaitu daripada simpan duit kertas, lebih baik simpan emas. Nasihat saya, kalau ada duit RM20,000, jadilah dealer Public Gold. Saya untung banyak juga dengan Public Gold ni walaupun sambil-sambil. Semalam saya dapat satu urusniaga yang untungnya RM950! Alhamdulillah… syukur pada Allah yang menghantar customer pada saya. Entah […]