Silver

Kenapa Pakar Lebih Suka Silver Berbanding Emas?

August 25, 2017 Silver
Thumbnail image for Kenapa Pakar Lebih Suka Silver Berbanding Emas?

Kalau belum beli pun dah siap-siap tanya “bila boleh jual?”, awal-awal lagi saya katakan, silver (logam perak) tak sesuai untuk orang yang macam tu. Dia lebih baik beli emas dulu sebelum silver. Tetapi dari sudut potensi kenaikan harga, saya percaya potensi keuntungan atas kenaikan harga silver akan jauh memintas emas dalam tempoh 5 – 10 […]

5 Tips Pantas Fahami Pelaburan Silver

May 23, 2014 Emas
Thumbnail image for 5 Tips Pantas Fahami Pelaburan Silver

Jarang saya buka cerita tentang silver (logam perak) melainkan kalau orang tanya. Bagi saya, siapa nak labur dalam silver, dia mesti mula dengan emas dulu sebab ilmu silver lain sikit dari emas. Dan silver lebih sesuai dijadikan simpanan untuk betul-betul jangka panjang. Siapa nak faham tentang silver, ini nota ringkas untuk fahami silver berbanding emas. […]

eBook Terbaik Pelaburan Silver

November 1, 2011 Emas

Sekadar makluman untuk semua sahabat yang berminat untuk melabur dalam Silver, ebook Pelaburan Silver tulisan Ikram Adi akan dinaikkan mulai jam 12.01 malam ni. Bagi sahabat yang berhajat untuk kuasai ilmu pelaburan silver yang keuntungannya 2, 3 kali lebih tinggi daripada emas, dapatkan ebook tu  hari ni juga. Harga hari ni masih lagi RM80, tapi […]

Kenaikan Silver Lebih 100% Setahun!

April 15, 2011 Emas

Dirham Kelantan adalah ‘investment’ paling murah dan paling menguntungkan! Luar biasa! Itulah yang boleh saya komen pasal kenaikan harga silver (logam perak). Sejak Ogos 2010, kenaikannya telah pun melepasi 100%! Macam tak percaya. Tapi itulah hakikatnya. Harga Dirham Kelantan: Ogos 2010 – RM13 Nov 2010 – RM18 Mac 2011 – RM23 Apr 2011 – RM27 […]