FACEBOOK PAGE SAYA

BARANG KEMAS BUKAN UNTUK PELABURAN

Barang kemas kurang sesuai untuk pelaburan. Kalau beli untuk pakai (perhiasan), itu ok. Barang kemas terpaksa tunggu jauh lebih lama barulah untung berbanding gold bar ataupun dinar.

Sebabnya,

(1) harga per gram lebih mahal + dikenakan GST
(2) spread sangat tinggi, mencecah 25%
(3) harganya boleh dimanipulasi dengan adanya "kos upah"

Jadi kalau beli emas untuk perhiasan, beli barang kemas. Tapi kalau beli untuk simpanan dan pelaburan masa depan, beli gold bar atau dinar sahaja. Ia jauh lebih menguntungkan.

#BukuWangEmas #TipPelaburanEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tak sah datang Kundasang (Sabah) kalau tak sampai di Desa Cattle Dairy Farm.

Habis #JutawanEmasLeadershipTraining (JLT) sekitar jam 12.00 tghr tadi, kami terus ke ladang lembu susu ni di kaki Gunung Kinabalu sebelum berangkat ke airport.

Favourite saya dan isteri Pn Najdah Mohammed Hussain, aiskrim yogurt yang warna putih tu, harganya RM5.30 secawan.

Next JLT di Sabah pada bulan Mei 2018, insyaAllah.

#PublicGoldSabah
... See MoreSee Less

View on Facebook

ASET FIZIKAL MAMPU MILIK

Tanah dan rumah antara aset yang bagus untuk simpanan jangka panjang. Makin lama harganya makin mahal untuk jangka panjang. Cuma kalau nak beli tanah dan rumah, kena ada modal besar, dan prosesnya memakan masa.

Jadi sebelum beli aset yang mahal macam tanah dan rumah, mula dulu dengan aset yang kecil macam emas ni. Emas boleh dibeli sikit2 sekecil 1 gram.

Bila simpanan emas dah banyak, boleh jual emas dan beli aset tanah atau rumah.

Mulakan dulu simpanan emas walaupun sekecil 1 gram. Emas aset fizikal yang paling mampu milik. Dengan adanya Public Gold sekarang, sesiapa pun mampu memiliki emas.

#BukuWangEmas #BukuZeroHutang
... See MoreSee Less

View on Facebook

Hari terakhir #JutawanEmasLeadershipTraining (JLT) ke-23. Dealer-dealer Public Gold Sabah mempunyai energy yang luar biasa berbanding 22 JLT sebelum ini.

Ini JLT kali ke-21 saya diamanahkan sebagai salah seorang speaker untuk melatih dealer-dealer Public Gold yang serius menjana pendapatan sambil mendidik masyarat tentang simpanan emas & kewangan.

#PublicGoldSabah
... See MoreSee Less

View on Facebook

HARGA EMAS RENDAH TAHUN 2017

Nak tahu harga emas mahal atau murah, kena cek harga tertinggi, bukan harga terendah. Sebab bila harga emas turun, ia berpotensi naik semula ke harga tertinggi sebelum ini.

Harga tertinggi sebelum ni RM198/gram.

Berita baik, sekarang ni cuma RM180/gram.

Bila harga emas jatuh rendah begini, potensi harga naik lebih tinggi berbanding turun lebih rendah. Maka sekarang adalah masa untuk beli emas dalam jumlah yang lebih banyak sebab sekarang harga emas Malaysia di paras terendah dalam tempoh 1 tahun.

#TipHargaEmas #BukuWangEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

ITEM & MASA TERBAIK UNTUK PELABURAN

Siapa beli emas untuk tujuan PELABURAN (buy low sell high), maka item yang lebih baik ialah item yang besar seperti gold bar 1 kilogram keluaran Public Gold ni.

Keuntungan item gold bar 1 kilogram bagi siapa yang beli sekarang;

(1) Harga per gram lebih murah
(2) Spread (susut nilai) lebih nipis
(3) Sekarang promosi beli 1 kg, FREE gold bar 5 gram bernilai RM1,100!
(4) Harga emas di paras terendah 2017

HARGA PER GRAM MURAH

Harga per gram item gold bar 10 gram hari ni (9.12.2017) sekitar RM180/gram, tetapi item 1 kg sekeping hanyalah sekitar RM177/gram sahaja. Jimat dalam RM3/gram bersamaan RM3,000!

SPREAD LEBIH NIPIS

Manakala spread item 10 gram 9%, item 1 kilogram ini cuma 6%. Kalau harga emas naik 10%, maka keuntunganya sekitar 4% (10 - 6).

PROMOSI FREE 5 GRAM

Beli gold bar 1 kilogram, terus untung 5 gram bernilai RM1,100! Promosi ni hingga 31 Disember 2017 sahaja.

HARGA EMAS DI PARAS TERENDAH

Dan berita lebih baik, hari ni (9.12.2017) harga emas di paras terendah dalam tempoh 1 tahun!

Dengan harga per gram lebih murah, spread lebih nipis, promosi free gold bar 5 gram, dan harga emas di paras terendah, maka lebih cepat dapat menjana keuntungan bila berlaku kenaikan harga emas.

Jadi siapa nak grab peluang yang sangat bagus ni, boleh PM atau WASSAP saya di +6019-336 8009 atau isteri saya Pn Najdah Mohammed Hussain +6019-927 2780. InsyaAllah kami boleh guide.

#BukuWangEmas #TipPelaburanEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Orang IPOH, Mega SeminarX3 akan berlangsung pada 16 Disember (Sabtu) ni. Belajar darin3 official speaker Public Gold dalam satu seminar.

Ini seminar jarang-jarang diadakan.

Masuk FREE.

Masa daftar, tulis nama saya Mohd Zulkifli Shafie (Kod PG002369) sebagai Introducer.

#SeminarSimpanEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

#JutawanEmasLeadershipTraining (JLT) ke-23 baru sahaja bermula. Pemandangan sangat cantik dari kaki Gunung Kinabalu menghadap pekan Kundasang. Alhamdulillah. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Alhamdulillah. Selamat sampai di Kota Kinabalu, Sabah. Esok akan bermula #JutawanEmasLeadershipTraining (JLT) untuk melatih dealer2 #PublicGold di Sabah. Ini JLT terakhir untuk tahun 2017. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Comments on this entry are closed.