FACEBOOK PAGE SAYA

Rutin bulanan saya, #SeminarBisnisEmas bersama #PublicGoldIndonesia . Besok seminar di Jakarta, kemudian bersambung 2 seminar di Jogja. InsyaAllah. ... See MoreSee Less

View on Facebook

MasyaAllah. Lagi #TestimoniPenyimpanEmas.

Simpan emas dapat merawat sikap boros berbelanja pada perkara yang tak membantu menjadi lebih kaya. Alhamdulillah.

Mudah2an menjadi motivasi untuk kita juga. InsyaAllah.
... See MoreSee Less

View on Facebook

SEMINAR DI BANGI

Esok (Rabu, 21/2), saya akan sampaikan #SeminarSimpanEmas di Public Gold Bangi. Sahabat nak nak belajar bagaimana emas boleh bantu meningkatkan tahap kewangan sendiri, jemput datang.

Masuk FREE. Boleh jemput sekali kenalan2 yang berminat belajar tentang emas.

Datang awal untuk dapatkan seat selesa. Seminar akan bermula tepat jam 8.30 malam, insyaAllah.
... See MoreSee Less

View on Facebook

SIMPAN & MENANG EMAS 5 GRAM!

Public Gold masih teruskan kempen yang sangat bagus ni. Beli emas walaupun hanya 1 gram sebulan, berpeluang menang gold bar 5 gram (bernilai RM1,100). Dah la harga emas PG murah, dapat pulak peluang menang emas FREE ni.

Kempen ni bertujuan memotivasikan kita simpan emas secara konsisten. Beli #1gram1bulan pun tak apa, yang penting KONSISTEN. Tabiat menyimpan secara konsisten itulah sebenarnya yang membuatkan kita lebih kaya, insyaAllah.

Cara paling mudah dan paling murah simpan emas secara konsisten ialah melalui #AkaunEmasGAP . Boleh mula bajet serendah RM100 je.

Siapa nak mula simpan emas, boleh wassap saya atau isteri. InsyaAllah kami boleh guide. Kami adalah dealer PG yang aktif sejak 2010.

>> Mohd Zulkifli Shafie +6019 336 8009 atau klik www.wasap.my/60193368009

>> Najdah Mohammed Hussain +6019 927 2780 atau klik terus www.wasap.my/60199272780

#PGPromotion
... See MoreSee Less

View on Facebook

EBOOK PANTAS CELIK EMAS

Siapa nak faham asas simpanan emas, saya syorkan download dan baca ebook FREE yang saya sediakan ni. InsyaAllah dalam masa 5 minit, akan faham asas simpanan emas.

Klik link www.bit.ly/5minitemas untuk download.

Kalau ada apa-apa persoalan lepas baca ebook ringkas ni, contact saya atau isteri saya bila-bila. InsyaAllah kami boleh guide berdasarkan pengalaman kami membimbing lebih 5,000 penyimpan emas sejak 2010.

>> Mohd Zulkifli Shafie +6019 336 8009 atau klik www.wasap.my/60193368009

>> Najdah Mohammed Hussain +6019 927 2780 atau klik terus www.wasap.my/60199272780

#eBook5MinitEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

PELUANG TERBAIK SENTIASA ADA

Kita tak boleh kawal pasaran, tetapi kita boleh kawal kewangan kita sendiri. Apa pun harga pasaran, sentiasa ada peluang yang baik untuk membeli hartanah kalau kita berduit.

Orang biasa melihat paras harga hartanah sekarang sebagai satu masalah. Orang kaya melihatnya sebagai satu peluang.

Orang kata sekarang harga hartanah tak mampu milik, tetapi orang kaya melihat inilah peluang besar beli hartanah di bawah harga pasaran - harga diskaun!

Jangan risau apapun berlaku dengan pasaran harga rumah. Fokus sahaja tingkatkan tahap kewangan sendiri. Bila kita berduit, peluang-peluang yang baik sentiasa ada. Jangan risau.

Baca kupasan lanjut saya dalam artikel di link www.mohdzulkifli.com/2015/06/bila-berduit-peluang-terbaik-sentiasa-ada.html .

#BukuZeroHutang #MotivasiKewangan
... See MoreSee Less

View on Facebook

RUPIAH, DOLLAR DAN EMAS

Mata uang rupiah telah hilang nilainya sebanyak 50% sejak tahun 2008. Dulu, kadar tukaran rupiah kepada dollar Amerika (USD) Rp 9,200. Sekarang jatuh kepada Rp 13,700.

Rakyat Indonesia terpaksa membayar hampir 50% lebih banyak untuk mendapat dollar yang sama. Dengan kata lain, kekayaan rakyat Indonesia hilang 50% dalam tempoh 5 tahun kita ianya disimpan dalam bentuk uang kertas.

Berbeda dengan emas.

10 tahun lalu, harga 1 gram emas sekitar Rp 270,000. Sekarang ia sudahpun mencecah Rp 630,000. Harga emas telahpun naik sebanyak 130% sejak 10 tahun lalu (dalam rupiah).

#BukuUangEmas #PublicGoldIndonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

JANGAN TUNGGU HARGA LEBIH RENDAH

Harga tertinggi RM198/gram. Sekarang harga emas sekitar RM187/gram. Masih murah berbanding harga tertinggi sebelum ni.

Masa harga emas rendah, kena beli terus. Jangan tunggu harga lebih rendah sebab potensi harga emas naik lebih besar berbanding harga turun.

Tak siapa tahu harga pada masa akan datang.

Kesilapan yang selalu orang buat ialah tunggu harga lebih rendah walaupun harga dah rendah. Akhir sekali, terpaksa beli pada harga lebih tinggi.

Walauapapun harga yang kita beli, hakikatnya kita beli itu adalah emas - aset yang mahal. Dan ia pasti akan jadi lebih mahal kalau disimpan untuk jangka panjang, insyaAllah.

Beli emas tak perlu risau tentang harga.

#BukuWangEmas #TipHargaEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

CARA FAHAMI PARAS HARGA EMAS

Tak ada siapa tahu harga emas masa depan.

Cuma cara untuk faham harga emas tinggi rendah, mulakan dulu belian pertama walaupun cuma 1 gram. Bila dah mula, barulah kita ada benchmark tersendiri tentang tinggi rendah harga emas.

Cara paling mudah dan paling murah beli emas 1 gram ialah melalui #AkaunEmasGAP Public Gold.

#BukuWangEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Alhamdulillah.

Topik pertama buku ini telah berjaya diterjemah kepada bahasa Indonesia. Tak sabar nak keluarkan buku ni versi Indonesia sebagai panduan kepada teman2 di Indonesia tentang simpanan emas.

Perjalanan seribu batu bermula dengan langkah pertama. Alhamdulillah, langkah pertama dah selesai.

#BukuUangEmas #PublicGoldIndonesia
... See MoreSee Less

View on Facebook

Comments on this entry are closed.