FACEBOOK PAGE SAYA

BELAJAR TERUS DARI YANG PAKAR

Siapa nak betul-betul faham tentang muamalat dalam jual beli emas, join seminar ni. Ilmu muamalat ini tak mampu difahami dengan betul kalau belajar hanya melalui Ustaz Wassap.

Kita tak mampu faham, dan guru pun tak mampu explain dengan baik hanya melalui wassap. Siapa belajar muamalat jual beli emas hanya melalui Ustaz Wassap, Sheikh Google atau Tuan Guru Haji Youtube, pemahamannya sangat sempit dan akhir sekali akan timbul rasa TAKUT dan RAGU-RAGU untuk berjual beli emas.

Emas yang sebegitu bagus akan dilihat sangat sukar untuk berjual beli disebabkan sempitnya ilmu.

Jadi inilah peluang yang lagi sekali Public Gold buka kepada SESIAPA SAHAJA yang serius nak belajar. Datang belajar dan berpeluang tanya terus dari yang pakar.

Seminar ini akan disampaikan terus oleh pihak Amanie Advisor (ShariahMinds by Dr Mohd Daud Bakar) sendiri, iaitu panel syariah Public Gold yang dipimpin oleh Datuk Dr Mohd Daud Bakar, iaitu tokoh syariah yang disegani di Malaysia dan di peringkat antarabangsa.

Jumpa di sana! InsyaAllah.

#SeminarEmasDanSyariah
... See MoreSee Less

View on Facebook

Esok pagi saya akan bersama-sama dealer Public Gold dalam program #JutawanEmasLeadershipTraining kali ke-21 di Gunung Jerai.

Program 3 hari 2 malam ini adalah masa untuk dealer baru belajar strategi yang betul menjadi dealer emas yang berjaya, dan inilah juga waktunya dealer-dealer lama refresh dan recharge energy untuk bertahan dalam dalam bisnes.

Maklumat lanjut tentang program ini, boleh layari www.mohdzulkifli.com/jlt .
... See MoreSee Less

View on Facebook

HAKIKAT HARGA DI KEDAI EMAS

Saya dapat persoalan dari beberapa pembeli emas #PublicGold, iaitu "kenapa harga emas Public Gold lebih mahal berbanding harga di kedai emas?".

Saya agak terkejut bila dapat persoalan macam tu. Setahu saya, harga emas Public Gold lebih murah at least 15% berbanding kebanyakkan kedai emas.

Macam mana pula dia kata harga Public Gold lebih mahal?

Bila saya selidik, owh rupa-rupanya, dia cuma tengok harga yang dipaparkan di kedai emas. Nak tahu harga sebenar, jangan sekadar tengok harga, tapi pergi tanya jurujual tu, berapa harga yang perlu dibayar kalau nak beli emas tu?

Lepas ditambah KOS UPAH pembuatan dan GST, akhirnya harga emas berketulenan 916 di kedai emas sebenarnya jauh lebih mahal berbanding harga emas 999.9 yang dijual oleh Public Gold!

Inilah yang pembeli emas perlu tahu. Kalau beli di kedai emas untuk perhiasan, bagi saya itu ok. Tapi kalau beli untuk simpanan dan pelaburan, itu merugikan. Sebab kita boleh dapat harga yang lebih murah dari Public Gold.

#BukuWangEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Rugi simpan duit terlalu banyak dalam akaun bank. Kalau untuk simpanan short term & duit emergency, itu ok.

Tapi untuk long term saving, lebih baik tukar kepada hard asset macam emas, hartanah, tanah dsb. Ia selamat dari inflasi dan hilang kuasa beli disebabkan ketidaktentuan ekonomi & politik masa depan.

#BukuWangEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

TIADA PELABURAN "PERFECT"

Tiada satu pun pelaburan dan instrumen kewangan yang perfect. Masing-masing ada kelebihan, kekurangan dan fungsinya tersendiri. Apa yang paling penting ialah kita tahu apa yang kita buat.

Kalau simpan emas, kita tahu tujuan sebenar kita simpan emas, dan dimanakah posisinya dalam konteks kita membina kekayaan.

Kalau beli emas untuk simpanan jangka panjang, mengekalkan kuasa beli dalam jangka panjang, melindungi kekayaan dari risiko ketidaktentuan ekonomi dan politik masa depan, ataupun menutup kebocoran simpanan yang tak sudah-sudah, itu betul.

Tapi kalau beli emas untuk jana pendapatan seperti dividen tahunan, itu silap. Silap-silap hari bulan, terjebak dengan skim cepat kaya bertopengkan emas!

#BukuWangEmas
... See MoreSee Less

View on Facebook

Orang Sabah sentiasa bersemangat belajar! 💪💪💪

Alhamdulillah. Tahniah sahabat yang hadir ke #SeminarBisnesEmas di Public Gold Kota Kinabalu bersama saya semalam.

Disember nanti saya akan datang lagi untuk program #JutawanEmasLeadershipTraining bersama rakan-rakan dealer di Sabah, insyaAllah.
... See MoreSee Less

View on Facebook

MEMILIH CALON ISTERI DAN EMAS TERBAIK

Wanita cantik sahaja tak bermakna itulah bakal isteri paling ideal. Berapa ramai wanita yang dianggap paling cantik tetapi rumahtangga tak bertahan lama.

Maka ada beberapa kriteria lain perlu dilihat selain daripada faktor cantik itu, antaranya; keturunannya, kedudukan kewangannya dan akhlak serta ketaatan pada agamanya.

Begitulah juga memilih emas terbaik yang boleh kita jual pada harga terbaik pada masa akan datang. Harga paling murah semata-mata belum tentu itulah emas terbaik.

Berdasarkan pengalaman saya sejak 2010, untuk pastikan ia benar-benar terbaik, mesti semak kelima-lima kriteria ini secara PAKEJ:

1. Harga per gram murah
2. Spreadnya nipis
3. Stok tiada had especially bila harga jatuh mendadak
4. Cawangan urusan jual beli banyak
5. Syarat beli balik yang tak cerewet

5 kriteria ini akan menentukan sejauh mana keuntungan yang boleh kita dapat, dan emas itu juga SENANG DIBELI DAN SENANG DIJUAL pada masa akan datang. InsyaAllah.

#BukuWangEmas #KriteriaEmasTerbaik
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sekejap lagi saya terbang ke Kota Kinabalu untuk #SeminarBisnesEmas jam 3.00 ptg di Public Gold KK, dekat Maybank Alamesra.

Ini 1st time naik flight MasWings.

Flight pertama pagi ni di Miri. Flight ni akan singgah di Labuan sebelum ke KK.

#TravelogDealerPublicGold
... See MoreSee Less

View on Facebook

Seminar Emas sessi ke 2 di Mega Hotel Miri

#SeminarSimpanEmas #SeminarMohdZulkifli #SeminarPublicGold

By Admin Najdah Mohammed Hussain
... See MoreSee Less

View on Facebook

Comments on this entry are closed.