Kesian tengok suami penat kerja... Kalau boleh nak buat bisnes Public Gold betul-betul, sampai boleh pencenkan suami; suami dah tak perlu pergi kerja. Duduk rumah dengan family jer tiap-tiap hari...Itu antara impian ...

Baca selanjutnya

Orang kalau hati dia dah tak sukakan kita (dan sukakan orang lain), buat apa kita tergila-gilakan dia. Lepaskanlah dia... Biarlah dia pergi kepada orang yang dia suka... Kita tak perlu tergeheh-hegeh nak dapatkan ...

Baca selanjutnya

Ujian buat mereka, ujian juga buat kita sebagai orang luar. Jangan sampai ujian hidup orang lain, tak pasal-pasal kita terpalit dosa gara-gara lidah tak dapat dijaga. Setiap kali ada isu poligami ataupun ...

Baca selanjutnya

Bunga bukan sekuntum... Saya simpati dengan satu posting seorang anak muda yang luahkan rasa kecewa sebab hantaran yang diletakkan pihak keluarga perempuan telalu tinggi. Dia tak mampu katanya. Dan dia luahkan kekecewaan ...

Baca selanjutnya

Setiap kita ada HAK, dan setiap kita juga ada TANGGUNGJAWAB. Nak bahagia dalam hidup, kita kena sibuk fikir tentang tanggungjawab (yang perlu kita sempurnakan), melebihi dari hak yang sepatutnya kita akan dapat. Siapa ...

Baca selanjutnya

​Kali terakhir waktu PKP dulu... ​Saya ajak keluar pun, selalunya dia lebih suka duduk di rumah... ​Bila dia ajak pusing-pusing lepas kami ke pasar malam Putrajaya semalam, ibarat orang mengantuk disorongkan bantal... ...

Baca selanjutnya

Dulu nak beli beg baby pun bermacam-macam soalan yang saya tanya. Sebab duit saya tak berapa ada.Tapi bila Tuhan limpahkan kekayaanNya kepada kami sekeluarga, sekarang saya tak peduli berapa sahaja isteri saya ...

Baca selanjutnya

"Jika Allah ambil suami, bagaimana nak besarkan anak-anak yang masih kecil ni. Itu yang terdetik dihati saya ketika itu. Saya juga lihat bagaimana jiran saya membesarkan anaknya seorang diri kerana suaminya salah ...

Baca selanjutnya

Media sosial (medsos), itu hanyalah dunia tipu-tipu...Jangan mudah terpedaya dengan kebahagiaan yang ditonjolkan di medsos. Kerana orang yang benar-benar bahagia dan membahagiakan pasangannya, dia tak perlu war-warkan kepada dunia yang dia sedang ...

Baca selanjutnya

Rindu... Hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa rindunya saya kepada mereka semua; isteri dan anak-anak saya. Sampai selalu saya bercakap-cakap sendirian, sambil menatap foto-foto mereka yang ada dalam simpanan saya ketika 2 ...

Baca selanjutnya