Enter your text here...

Apa itu G100?

G100 adalah network terbesar dealer Public Gold, yang memberikan servis kepada lebih 300,000 penyimpan emas Public Gold di Asia Tenggara, khususnya di Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapore.

Apa yang G100 buat?

Dealer di bawah G100 tidak menjual emas, tetapi fokus kami mendidik masyarakat ilmu yang betul tentang emas dan kewangan.

Bermula dengan menjadikan emas sebagai simpanan, G100 sediakan program bagi penyimpan emas tingkatkan kekayaan dengan emas, bebas masalah kewangan, dan  mempunyai harta yang cukup untuk mencapai financial freedom ("tak kerja pun ada duit").

Apakah wawasan G100?

Kami ingin membantu 1,000 keluarga mendapat pendapatan pasif sekurang-kurangnya RM2,500 - RM5,000 sebulan sambil menabung emas dan 1 juta masyarakat celik tentang emas menjelang akhir tahun 2024.

Bagaimana 'journey' yang dirangka untuk penyimpan emas kaya bersama G100?

Kami menyediakan program untuk membantu penyimpan emas di bawah kami mencapai objektif kewangan berikut:

1. Kukuhkan Simpanan - bimbingan simpanan emas yang betul supaya dapat selesaikan masalah kerja sudah bertahun-tahun tapi tidak ada simpanan, dan duit simpanan yang sentiasa bocor. Dengan hanya memulakan tabungan emas serendah RM100, kami mensasarkan setiap penyimpan emas akhirnya mempunyai 1 kilogram 1 keluarga.

2. Tingkatkan pendapatan - menyediakan bimbingan bagaimana menjana pendapatan pasif RM2,500 sebulan (hanya dalam masa 12 bulan) sambil menyimpan emas melalui bisnes Public Gold. Ia boleh dijalankan 100% secara online - tak perlu modal sebenar, tak perlu simpan stok, tak perlu sewa kedai, tak perlu berhenti kerja dan boleh dilakukan secara 'part-time' sahaja.

3. Bebas Hutang Miskin - kami menyediakan program untuk penyimpan emas kami belajar strategi menyusun semula (restructure) kewangan supaya dapat kawal hutang-hutang yang ada, dan capai bebas dari masalah hutang ("hutang miskin").

4. Kembangkan Harta Dengan 'Hutang' - kami menyediakan program dan insentif untuk penyimpan emas di bawah kami menggunakan simpanan emas serta kedudukan kewangan yang baik untuk mengembangkan lagi kekayaan sedia melalui hartanah. Kami mensasarkan bagi mereka yang layak supaya dapat memiliki sebuah rumah setiap tahun di bawah program "Gold-Property Pairing (GPP)".

4. Ultimate Financial freedom - kami membimbing penyimpan emas di bawah kami menjadi pemilik bisnes (Public Gold Bisnes Owner) serta menyediakan sistem sokongan bagi memastikan empayar bisnes mereka terus berkembang secara auto-pilot dan boleh diwariskan dari generasi ke generasi setelah mereka bekerja keras meletakkan asas yang betul selama 3 - 5 tahun.

Adakah program G100 terhad hanya untuk dealer sahaja? Bagaimana yang belum jadi dealer?

Tidak.

Program-program untuk dealer dalam G100 tidak terhad untuk mereka yang sudah secara rasminya upgrade statusnya menjadi dealer. Yang belum jadi dealer pun boleh join. Asalkan dia adalah penyimpan emas di bawah G100, dia berpeluang ikuti program-program untuk dealer.

Tapi syaratnya dia perlu ikuti program PLT untuk UNLOCK program-program khusus untuk dealer.

Program-program untuk dealer bertujuan membantu siapa yang berminat untuk belajar cara menjana pendapatan sambil menabung emas dan seterusnya mencapai financial freedom.

Apakah peluang yang disediakan untuk mereka yang sekadar menabung emas dan tidak berminat untuk jadi dealer?

G100 sediakan program bukan sahaja untuk dealer (yang nak menjana pendapatan), tetapi untuk mereka yang bermula dari kosong (masih ada masalah menyimpan), hinggalah untuk mereka yang serius nak capai financial freedom ("tak kerja pun ada duit").

Bagi yang cukup sekadar nak menabung emas untuk diri sendiri sahaja, G100 sediakan program:

  1. Private Webinar : Membina Satu Juta Pertama
  2. G100 Weekly Talk Show - setiap Rabu, 9.00 malam
  3. Public Gold Q&A - setiap Rabu, 12.30 tengah hari
  4. Seminar Offline "Kaya Dengan Emas" - di setiap branch
  5. Rakaman video & audio ilmu emas dan kewangan - Youtube Channel G100, dan Podcast G100

Bagi yang serius nak capai financial freedom, kami sediakan banyak program. G100 sebenarnya adakan lebih 20 training / program setiap bulan. Cuma penyertaan adalah mengikut kelayakkan dan matlamat mereka masing-masing.

Adakah G100 program hanya untuk dapatkan ilmu emas sahaja?

Tidak.

G100 dibangunkan sebagai platform paling mudah, paling murah, dan paling cepat bagi siapa nak tingkatkan tahap kewangan dan seterusnya mencapai financial freedom bersama Public Gold.

Emas hanyalah permulaan untuk "unlock" banyak lagi kunci-kunci kekayaan yang lain yang seperti mengukuhkan simpanan, keluar dari masalah hutang, meningkatkan pendapatan, termasuk juga mengembangkan kekayaan melalui hartanah. Program-program "advanced" ini khusus untuk penyimpan emas di bawah G100 sahaja.

Antaranya, bagi siapa yang layak, kami sediakan jalan paling mudah untuk beli sebuah rumah pelaburan setiap tahun dengan modal paling minimun dan risiko paling rendah melalui program "Gold-Property Pairing (GPP)".


Apakah program yang G100 sediakan bagi siapa serius nak capai financial freedom?

Selain memberikan latihan dan bimbingan menjana pendapatan pasif bersama Public Gold, G100 sediakan program untuk perkemaskan profile kewangan, bebas masalah hutang, dan menggandakan kekayaan menggunakan "duit orang lain" dalam Gold-Property Pairing (GPP) Project.

G100 bekerjasama dengan pakar daripada luar untuk membantu team kami.

Program begini bernilai ribuan ringgit kalau kita dapatkan dari luar secara sendirian. Tetapi bersama G100, program ini adalah percuma bagi penyimpan emas yang berjaya bantu 50 orang penyimpan emas baru di bawah mereka. 

Adakah peluang mencapai financial freedom bagi mereka yang cuma mampu menabung emas 1 gram 1 bulan?

Ya. Kami yakin ianya sesuai untuk sesiapa sahaja, asalkan dia ada kesanggupan untuk belajar dan berusaha untuk ubah kehidupan (dari sudut kewangan) melalui program yang kami sediakan.

Bukan emas yang menjadikan kita kaya, tetapi ilmu (insyaAllah). Bila ada ilmu, duit akan datang. Tanpa ilmu, duit yang banyak pun akan habis.

Yang mampu menyimpan 1 gram sebulan itu sebenarnya sudah dianggap lebih kaya berbanding saya dulu cuma mampu menyimpan RM20 sahaja sebulan.

>