Bukan sekadar jual beli emas, tapi platform terbaik untuk kaya dengan emas. Kami pemilik bersama. Kami bangunkan bisnes dan bina masa bersama-sama. Semalam saya dan isteri berdisuki hampir 2 jam bersama Dato Wira ...

Baca selanjutnya

"Anda akan dapat apa yang orang lain tak dapat". Ini antara sedutan ucapan Tuan Mohd Zulkifli semasa program PG G100 Leadership Training (atau dipanggil PLT) kepada lebih 500 dealer aktif dalam G100 ...

Baca selanjutnya

Alhamdulillah, saya berpeluang sampaikan Seminar Emas Public Gold di Tawau, Sabah untuk kali ke-2, iaitu pada 25 Mac 2018. Kali pertama pada Oktober 2017 yang fokus pada “Simpanan Emas”; bagaimana simpanan emas ...

Baca selanjutnya

[Kemaskini 19.3.2018] Sempena pembukaan cawangan Public Gold yang ke-18 di Malaysia, saya diamanahkan oleh Public Gold untuk menyampaikan seminar di Public Gold Miri. Trip ke Miri kali ini adalah seminar saya yang ...

Baca selanjutnya

Pernah suatu ketika, sudah jadi sinonim bagi peniaga-peniaga wanita Kelantan memakai barang kemas ‘sampai ke lengan’. Gelang-gelang emas yang dipakai akak-akak peniaga itu sebenarnya bukan sekadar perhiasan, tetapi itulah simpanan dan juga ...

Baca selanjutnya

Berniaga emas berjuta-juta, tapi tak ada kedai, tak ada pekerja. Customer ada seluruh negara, bahkan di Brunei dan Singapore pun ada, tapi hanya menghadap smart phone dan komputer. Nak jual berapa banyak ...

Baca selanjutnya

“Alamak!!!… Dah lock harga (place order) tadi, tapi harga turun lagi…. Nak buat macam mana ni???” Antara reaksi biasanya orang yang baru PERTAMA KALI BELI EMAS. Ikutkan pengalaman saya selama hampir 3 ...

Baca selanjutnya

Ada ramai juga tanya saya nak buat bisnes emas, tapi saya cuma boleh syorkan bisnes emas ni bagi siapa yang ada MODAL besar. Pada asalnya, saya bukan nak berniaga emas. Saya jadi ...

Baca selanjutnya

Just nak share 1 tip penting dengan sahabat, iaitu daripada simpan duit kertas, lebih baik simpan emas. Nasihat saya, kalau ada duit RM20,000, jadilah dealer Public Gold. Saya untung banyak juga dengan ...

Baca selanjutnya