"Rasa macam hari-hari bercuti!", kata mereka.Ada yang dah beberapa tahun. Ada yang baru beberapa bulan. Bila dah berhenti kerja dan jadi dealer Public Gold full-time, barulah mereka tahu hidup mereka rupa-rupanya macam ...

Baca selanjutnya

Dah agak dah... Isu "Pembalakan baik bagi populasi harimau - Jabatan Perhutanan Kelantan" satu ketika dulu tu sebenarnya kenyataan yang dimanipulasi di luar konteks sebenar. Seronok masing-masing ikut kecam dan troll. Sebab tu ...

Baca selanjutnya

Nak dihormati dan nak orang terhormat hadir dalam hidup kita, lazimkanlah berbahasa tinggi. Bahasa yang penuh hormat kepada orang lain. Saya sering nasihatkan kepada murid-murid saya dalam bisnes supaya biasakan panggil orang ...

Baca selanjutnya

Orang ada, kita pun nak ada juga. Duit sentiasa tak cukup, kadang-kadang bukan sebab gaji tak cukup. Tapi sebab keinginan yang besar... Berbelanja yang bukan-bukan, yang sebenarnya bukan keperluan pun. Tengok orang lain ...

Baca selanjutnya

Boleh jadi asbab bantu team lain tanpa harapkan sebarang bayaran, Tuhan kurniakan saya dan team seramai 150 'staff' yang bekerja tanpa dibayar. Alhamdulillah... Itulah sebenarnya rahsia kenapa kami (G100 Network) sangat 'mewah' dengan ...

Baca selanjutnya

Mudahnya menitis air mata... Itulah nikmatnya berdoa di saat ditimpa musibah. Dah habis segala ikhtiar... Hanya harapkan pada Tuhan sahaja. ​Sakit gigi dalam penjara, ​dah request untuk dapatkan rawatan ​ke klinik. Tapi ...

Baca selanjutnya

"Manusia secara fitrahnya adalah baik. Sebab itu sesiapa yang terlibat dengan perkara tidak baik, mereka akan sentiasa rasa tidak tenteram kerana mereka telah melawan fitrah. Kembali kepad fitrah = Tenteram" - Azri ...

Baca selanjutnya

Muda, baik dan kaya... Itulah yang saya boleh katakan tentang pasangan murid saya ni, Tuan Muda Azim Aliif dan isterinya Cik Odah Solehah.Semalam seharian kami aktiviti bersama. Dari pagi di #MenaraPublicGold (Seminar ...

Baca selanjutnya

Coretan Tuan Richard Ker ni menyentuh hati saya. ​Renungan yang baik sebagai muhasabah diri ​untuk memaknai kehidupan hari ini; 100 tahun dari hari ini, kita semua akan berada dalam kubur. Jasad kita kembali ...

Baca selanjutnya

Mengada-ngada. Nak kena pergi taman tasik dulu baru ada mood nak exercise.Masa 2 tahun dalam penjara dulu, hampir tiap-tiap hari exercise. Kalau tak dapat keluar sel (24 jam dalam kurungan), saya tetap ...

Baca selanjutnya