Menulis untuk generasi Tiktok tak sama berbanding dulu.Petang semalam dekat 1 jam setengah saya meeting dengan pihak Galeri Ilmu. Saya cuba dapatkan pandangan mereka, macam mana penulisan saya dapat sentuh generasi Tiktok, ...

Baca selanjutnya

7 tahun buat bisnes tanpa hasil ​memberangsangkan​, tapi tak pernah give-up (putus asa)!​Ada yang tanya saya, apa pengalaman kegagalan paling besar saya dalam bisnes?Saya renung balik, sebenarnya saya tak pernah gagal... Tak ...

Baca selanjutnya

"Saya tak paksa ejen join training setiap minggu. Tapi saya dah boleh agak jangka hayat ejen yang culas join training. Mungkin mereka expect training hadir dalam mimpi kot 🤭. "Kata-kata seorang leader ...

Baca selanjutnya

"It's never too late to do the right thing". Ayat paling penting yang saya ingat masa layan cerita Kungfu Panda 4 dengan anak-anak hari tu. Tak ada istilah terlambat untuk buat perkara ...

Baca selanjutnya

"Berniaga puasa tahun ni strugge lah. Tak ada orang... Tak sama macam tahun lepas..."Keluhan sama kita dengar saban tahun setiap kali masuk Ramadhan. Walhal setiap kali Ramadhan, ada peniaga yang buat duit banyak, ...

Baca selanjutnya

Puasa pun terus exercise juga... Kalau stop exercise bulan puasa ni, lepas raya nanti susah nak start balik. Selalunya berbulan-bulan lepas tu baru start balik. Benda rutin, kalau stop, susah nak start ...

Baca selanjutnya

Bulan puasa ni jualan Ayam Gunting Hairi naik 3 - 5 kali ganda! Alhamdulillah... Siapa masih ingat tentang kawan yang saya bantu bagi funding berniaga ayam gunting hari tu, bulan puasa ni jualan ...

Baca selanjutnya

Silap naik train! Aduh... Nasib baik perasan awal. Lepas 2 stesyen baru perasan kenapa stesyen berikutnya macam lain... Saya terus keluar di stesyen berikutnya, dan naik train patah balik ke stesyen MRT ...

Baca selanjutnya

Tulis blog, dan bukukanlah ilmu dan pengalaman hidup supaya mudah anak muda lain dapat ikut jejak langkah beliau. Itu pesan saya kepada Tuan Muda Azam Amiri sebelum kami berbuka puasa dalam satu event ...

Baca selanjutnya

Bila dah jadi rutin, susah nak berhenti... Tapi kalau dah berhenti, susah nak rutinkan balik... Dah 2 hari saya ubah rutin exercise; dari pagi kepada petang sambil bagi makan kucing. Tapi rasa ...

Baca selanjutnya