hidup sederhana

Beri Makan Ego Atau Orang Tersayang?

August 9, 2016 Islah Diri
Thumbnail image for Beri Makan Ego Atau Orang Tersayang?

Entah macam mana, tetiba saya terfikir nak beli kereta baru, iaitu kereta mewah yang pernah saya tampal dalam carta impian saya satu ketika dahulu. Sedangkan kereta saya yang sedia ada masih baik dan “tip-top”, prestasinya tak kalah dengan kereta mewah yang saya nak beli itu. Cuma kereta itu dah lama. Usianya sudah mencecah 20 tahun […]

Bahagia Hidup Bila Bersederhana

July 20, 2014 Membangun Diri
Thumbnail image for Bahagia Hidup Bila Bersederhana

Saya tengok interview wartawan dengan perempuan kes road bully di Kuantan yang kecoh di media sosial minggu lepas. Kenapa dia terlalu emosi bila accident sebab kereta tu satu reward yang mahal atas usaha bisnes dia sendiri. Katanya, kalau boleh dapat RM5,000 – RM6,000 sebulan tu terlalu besar bagi dia. Sebab tu dia terlalu sayang dengan […]