"Ketahuilah! Sesungguhnya wali-wali Allah, tidak ada kebimbangan (dari sesuatu yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka pula tidak akan bersedih. (Wali-wali Allah itu ialah) orang-orang yang beriman serta mereka pula sentiasa bertaqwa. ...

Baca selanjutnya

Dulu saya fikir, kalau kita buat baik, sampaikan kebaikan, mana ada orang nak benci kita. Kalau pun tak support, tapi taklah sampai membenci... Tapi realitinya berbeza. Nabi s.a.w. pun ada haters. Inikan pula ...

Baca selanjutnya

Dapur tak berasap, orang kata tak ada duit. Itu dulu... Tapi dunia dah berubah. Dapur tak berasap, tak semestinya sebab tak ada duit. Boleh jadi sebab duit dia terlalu banyak, ataupun masa dia ...

Baca selanjutnya

Masukkan duit RM15, keluar 15 keping token untuk dimasukkan ke dalam mesin dobi layan diri. Token tu bukan duit, tapi cuma kupon mewakili duit. Ia cuma laku di kedai dobi tu sahaja. Di ...

Baca selanjutnya

"Rasa macam hari-hari bercuti!", kata mereka.Ada yang dah beberapa tahun. Ada yang baru beberapa bulan. Bila dah berhenti kerja dan jadi dealer Public Gold full-time, barulah mereka tahu hidup mereka rupa-rupanya macam ...

Baca selanjutnya

Dah agak dah... Isu "Pembalakan baik bagi populasi harimau - Jabatan Perhutanan Kelantan" satu ketika dulu tu sebenarnya kenyataan yang dimanipulasi di luar konteks sebenar. Seronok masing-masing ikut kecam dan troll. Sebab tu ...

Baca selanjutnya

Semua training G100 sebenarnya bukan sekadar platform untuk BELAJAR (learn), tapi juga TOOLS untuk membangunkan bisnes (earn).Dengan hanya tunjukkan komitmen terhadap training, sebenarnya kita sedang menggunakan tools yang sangat powerful dalam mengembangkan ...

Baca selanjutnya

​FMD yang tak dapat join MDC5.0 sebab benar-benar ada urusan yang mustahak dan tak dapat dielakkan sama sekali, jangan buat announcement kepada team; tak dapat join MDC5.0.​Itu akan menyebabkan semangat team TURN-OFF ...

Baca selanjutnya

FMD yang serius nak mengembangkan team, nak mudah qualify early bird dan double ticket ke PGLS Cape Town 2025, kena bawa team ramai-ramai join MDC5.0 (Master Dealer Conference).Team yang join training akan ...

Baca selanjutnya

Ketika saya dan En Syukor bersepakat untuk bekerjasama membangunkan bisnes bersama (inter-dependent), saya bersetuju untuk fokus melatih dealer. En Syukor fokus sampaikan seminar tentang emas, dan saya hantar prospek dan customer saya ...

Baca selanjutnya