Sepanjang 3 hari di kampung, tiap-tiap pagi saya ambil peluang pusing-pusing sekitar kampung dan kampung-kampung sekitar. Nak cukupkan langkah setiap pagi... Antara yang saya dapati, banyak juga rumah kosong dan terbiar di kampung. ...

Baca selanjutnya

Kesian tengok suami penat kerja... Kalau boleh nak buat bisnes Public Gold betul-betul, sampai boleh pencenkan suami; suami dah tak perlu pergi kerja. Duduk rumah dengan family jer tiap-tiap hari...Itu antara impian ...

Baca selanjutnya

Rasa nak luruh jantung bila kesilapan teknikal Google ni tersebar. Ringgit RM6.24 untuk USD1, jatuh 30% dalam satu malam! Kalaulah ianya benar-benar berlaku, ia malapetaka besar buat seluruh rakyat Malaysia. Kekayaan kita hilang ...

Baca selanjutnya

Ada duit saving RM150,000, dan ada hutang RM80,000. Lebih baik tutup hutang atau laburkan?Kalau tutup hutang, confirm hutang tu habis. Sebaliknya kalau labur, rugi dalam tangan tapi untung belum tentu.Secara teorinya, laburkan ...

Baca selanjutnya

Hanya dalam beberapa minit, jualan Khairulaming mencecah RM1 juta!Duit banyak, dan pandai cari duit. Tapi kenapa jutawan macam Khairulaming tak beli rumah untuk duduk sendiri? Banyak orang tak boleh brain dan tak boleh ...

Baca selanjutnya