MohdZulkifli.Com


Motivasi Kewangan dan Pelaburan Emas

First Time di Litar Lumba

May 5, 2009

Go-Kart Racing anjuran Kelab Sukan syarikat kami.

Sessi taklimat tentang ciri-ciri keselamatan dan peraturan perlumbaan. Majoriti dan pernah main, cuma saya dan beberapa orang yang tak pernah sentuh Go-Kart.

Go-Kart yang kami guna ialah berkuasa 80cc dengan kelajuan maksimum 60km/j. Ingatkan slow, tapi bila beraksi dilitar, rasanya macam tengok Formula 1.



First-time beraksi di litar lumba.

Memang challenging. Jauh beza dari Go-Kart kat Genting Highland. Awal-awal, macam risau juga. Tapi, dah masuk second & third lap, rasa best la pulak drift.

Qualifying Round: Saya tempat terakhir. Tak layak masuk ke Final Round – top 10 best laps.

Dua orang best racer setiap team terpilih ke Final Round. 4 Team bertarung; Seri Muka, Dodol, Otak-otak Otai dan …. ah, lupa apa nama lagi satu team. Tapi tema tahun ni ialah “tradisional”.

Pelumba berpengalaman kebanyakannya ada ‘advantange’ di selekoh.

10 finalist bersiap sedia. Disusun ikut catatan masa Qualifying Round. 12 laps mesti ditamatkan.

Jefree racer berpengalam menjuarai Go-Cart Racing mewakili Team Seri Muka.

About the author 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>

Sertai bersama lebih 4073 subcriber Telegram saya (di SINI), untuk sentiasa mendapat update dari saya, ilmu tentang emas dan kewangan.