Gara-gara ekonomi gawat ketika zaman COVID-19, bisnes #PublicGold meningkat berlipat kali ganda sampai mampu beli bangunan bernilai RM100 juta di dalam Golden Tringle, betul-betul sebelah TRX Kuala Lumpur! Sebenarnya ketika zaman COVID-19, ...

Baca selanjutnya

Tengah excited di kaunter check-in Business Class Malaysia Airlines (MAS) KLIA, tiba-tiba staff di kaunter bagitahu pihak imigresen New Zealand nak bercakap dengan saya melalui telefon lagi 10 minit.Ah... Ini mesti sebab ...

Baca selanjutnya

"Bertahun-tahun bekerja sampai berjaya. Jangan sampai kejayaan tu terhenti setelah peninggalan kita..."Itu yang sentiasa bermain dalam fikiran saya sekarang.Kalau saya mati, adakah ilmu dan pengalaman saya akan terus disampaikan kepada masyarakat?Adakah masyarakat ...

Baca selanjutnya

"It's never too late to do the right thing". Ayat paling penting yang saya ingat masa layan cerita Kungfu Panda 4 dengan anak-anak hari tu. Tak ada istilah terlambat untuk buat perkara ...

Baca selanjutnya

"Amerika simpan emas, kita simpan kertas".Kuasa besar dunia tu simpan emas sebagai rizab terbesar bank pusat mereka. Tapi malangnya, banyak negara di dunia simpan duit kertas Dollar Amerika sebagai rizab terbesar negara!Macam ...

Baca selanjutnya

"Berniaga puasa tahun ni strugge lah. Tak ada orang... Tak sama macam tahun lepas..."Keluhan sama kita dengar saban tahun setiap kali masuk Ramadhan. Walhal setiap kali Ramadhan, ada peniaga yang buat duit banyak, ...

Baca selanjutnya

Puasa pun terus exercise juga... Kalau stop exercise bulan puasa ni, lepas raya nanti susah nak start balik. Selalunya berbulan-bulan lepas tu baru start balik. Benda rutin, kalau stop, susah nak start ...

Baca selanjutnya