MohdZulkifli.Com

Motivasi Kewangan & Simpanan Emas

Dealer Lama, Jangan Register Customer Kalau Tak Join Training

Saya terima banyak persoalan dari dealer Public Gold, "Kenapa lepas register customer tak dapat email?" 

Soalan tu jelas menunjukkan dealer tu tak tahu yang dah lama PG (Public Gold) tukar SOP register customer baharu. Dan petanda jelas dealer tu dah lama tak join training. 

Bagi dealer lama yang nak register customer, pastikan aktif join training.

Lepas register customer, ada banyak lagi hal dealer nak kena guide dan bantu customer. 

More...

Semua orang akan susah

Kalau semudah register pun jadi cabaran, nanti akan ada banyak lagi hal yang akan menyusahkan customer dan diri sendiri. 

Dealer-dealer di bawah G100 Network, pastikan join Training PLT setiap bulan kalau betul nak bantu customer tu jadi penyimpan emas berilmu dan kaya dengan emas. 

Yang tak join training tapi tetap nak register customer, dia bakal menyusah customer dia dan menyusahkan semua pihak.

Lebih buruk lagi, dia dan customer dia akan menyalahkan semua pihak; salahkan staff Public Gold, salahkan semua 'uplines', bahkan yang menyalahkan dealer-dealer lain yang tak ada kena mengena (sebab tak nak membantu) pun ada!

Semua orang susah, gara-gara dealer yang tak join training.

Register di https://g100.my/plt/

SOP sudah banyak berubah 

Bagi mana-mana dealer lama yang nak register customer, saya nak maklumkan, sistem PG sekarang dah jauh beza dengan dulu.

Kalau dulu, customer tak faham pasal PG atau transaksi, boleh terus call branch atau datang ke branch. Staff tolong guide A - Z. Lepas jumlah customer PG dah lebih 500,000, staff dah tak mampu dah nak guide customer. Tak menang tangan.

No. telefon branch pun dah dipadamkan dari website Public Gold (sejak tahun 2021), diganti dengan sistem Helpdesk (setiap dealer kena mahir guna Helpdesk untuk berkomunikasi dengan staff PG dan settlekan masalah transaksi customer).

Bukan tugas staff jawab persoalan customer 

Sekarang, staff PG hanya fokus transaksi jual beli sahaja, bukan lagi guide customer atau bagi informasi kepada customer. Bahkan tugas follow-up dan settlekan masalah customer (kalau transaksi tu ada masalah) pun tugas dealer, bukan tugas staff.

Staff settlekan transaksi. Kerja dealer kena bantu dan guide customer.

Jadi sekarang ni saya tak recommend sesiapa dealer registerkan customer kalau dealer tu tak join training. Sebab nanti dia akan menyusahkan customer dan menyusahkan semua pihak.

Jadi dealer Public Gold tak berbaloi, kecuali...

Kalau datang training tu jadi satu cabaran, pass sahaja customer baru tu supaya berdaftar di bawah dealer aktif. Supaya semua pihak pun happy.

Jadi dealer PG tak berbaloi. Insentif kecil, tanggungjawab besar. Insentif 1%, 1.5% sangat tak berbaloi, kecuali bagi dealer yang serius join training dan bina masa depan dengan PG.

Baca penjelasan saya dalam artikel :

Bagi siapa baru nak register sebagai penyimpan emas baru dengan Public Gold, pastikan berdaftar dengan dealer yang terlatih.

Kelebihan berdaftar dengan dealer terlatih

Banyak urusan jadi mudah bila jadi penyimpan emas di bawah dealer terlatih.

Penyimpan emas tak perlu bayar servis dealer, tapi pihak PG yang akan bayar kepada dealer tersebut tanpa mengurangkan sedikit pun hak sebagai customer.

Harga jual beli dengan PG sama sahaja, samada berdaftar di bawah dealer atau tanpa dealer.

Bezanya, siapa tak ada dealer, dia akan rugi dan banyak urusan dia jadi susah tanpa bimbingan dan bantuan daripada dealer terlatih.

Zulkifli
Cyberjaya
8 Mei 2024
29 Syawal 1445H

Tentang Penulis

Mohd Zulkifli Shafie

Penulis buku bestseller; Wang Emas, dan Misi Bebas Hutang.

Menulis tentang kewangan sejak 2008. Berpengalaman membimbing lebih 7,000 penyimpan emas secara peribadi di Malaysia, Indonesia, Singapore dan Brunei sejak 2010.

Merupakan pengasas G100 Network; network terbesar dealer Public Gold (syarikat pengeluar emas terbesar di Malaysia), yang memberikan servis kepada lebih 500,000 penyimpan emas di seluruh Asia Tenggara.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>